No comments
2017-10-04
Share:

Toborzás, munkáltatói-márkaépítés, tehetséggondozás, munkaszervezés – ezek a feladatok egyértelmű prioritást jelentenek a HR területén. Mindezek elvégzése azonban jóval hatékonyabbá és a digitalizáció korának megfelelővé tehető, ha megtaláljuk a kellő szoftvert hozzá. Lássuk, melyek 2017-ben a legjobb programok ehhez!

Az előző részben öt olyan HR-szoftvert mutattunk be, amelyek nagyban megkönnyíthetik a HR és a vezetés dolgát, jelentős kapacitásokat szabadíthatnak fel. Ezt a sort folytatva újabb 5 olyan megoldást mutatunk be, amellyel a legkülönfélébb HR-funkciókat teheted hatékonyabbá a cégedben. (Az egyes programokat, felületeket természetesen itt sem értéksorrend szerint számoztuk.)

Top 10 - ezek 2017 legnépszerűbb HR-szoftverei! (II. rész)

6.Ubiquity 

Egy kicsit kilóg a sorból, de ugyanúgy fontos kiegészítő funkciót jelenthet a HR számára az Ubiquity. Ez egy olyan platform, ahol a munkavállalók számára 401 nyugdíjcélú megtakarítás érhető el. Itt személyre szabott, „okosan” és rugalmasan kalkulált ajánlatok érhetőek el. Hogy miért lehet ez érdekes számodra mint cégvezető számára vagy akár a HR-nek? Azért, mert minél biztosabb jövőt láthat maga előtt a munkát követő évekre a munkatárs, annál jobban számíthatunk rá, illetve a cég iránti hűségére, annál nyugodtabban tud részt venni a napi feladatok elvégzésében.

7.HireAthena 

Több cégnél is felmerül az igény, hogy az olyan feladatköröket, mint például a könyvelés vagy a HR, vagy épp ezek egyes részfunkciói a vállalat külső szakértőkre bízza. A HireAthena pontosan az ilyen feladatkörök kihelyezését támogatja azzal, hogy otthonról dolgozó szakértők szolgáltatásait közvetíti ki a megrendelőknek. Ezek a megrendelők jellemzően non-profit szervezetek, startupok, mikro- és kisvállalkozások, amelyek főként rászorulnak a kapacitással való gazdaságos működésre.

8. Greenhouse.io

A Greenhouse.io-val a toborzási folyamatokat professzionalizálhatod. Itt ugyanis folyamatosan olyan friss statisztikákat találhatsz, amelyeket a szerkesztők a piacon aktuális adatokból vezetnek le: milyenek a bérek az egyes hierarchiaszintekhez, milyen egyéb juttatások és jutalmak jellemzőek és így tovább. Számodra ez azért érdekes, mert így tisztába kerülhetsz azzal, milyen alternatív lehetőségekkel találkozik egy munkakereső a piacon, illetve hogy milyen elvárásokat támaszthat a te cégeddel szemben. Ehhez képest tudod átformálni, hogy mit kínálsz a leendő jelentkezőknek.

Forrás: www.greenhouse.io

9. Fond.co

A munkavállalói elégedetlenség kialakulása elleni legjobb eszköz a munkatársak megbecsültség-érzésének erősítése, ideértve az anyagi és egyéb jellegű megbecsülést egyaránt. A Fond.co ennek megfelelően egy jutalmazási program. Az oldalon különféle jutalomcsomagok érhetőek el, amelyek bónuszokból, klubtagságokból állnak össze. A cél mindezzel, hogy olyan eszköztárat adjanak a cégvezetők és HR-esek kezébe, amellyel sikeresen erősíthetik, illetve tarthatják meg a jó morált a cégen belül a munkatársaknak szóló pozitív visszajelzésekkel.

10.ADP

Az ADP az Egyesült Államok talán legnagyobb HR-szolgáltatásokat kínáló vállalata, egyben az egyik leginnovatívabb is. Legkiemelkedőbb eredményeit a tehetségek bevonzásában éri el a cég, amit úgy tudnak kivitelezni, hogy forradalmasítani tudták a HR-t a digitalizáció segítségével. Így támogatja a cég szolgáltatásaival azt, hogy a HR-vezetők az átfogó stratégiára fókuszálhassanak a napi ügyvitel hatékonyabbá tételének köszönhetően. Ennek érdekében olyan kiterjedt digitális szolgáltatáscsomaggal dolgozik a cég, amely magába foglalja a fizetési rendszerek, az adminisztráció, a nyugdíjtakarékosság és a beléptetés témakörét is.

Forrás: www.adp.com

Ezek is érdekelhetnek

by