No comments
2017-09-18
Share:

Toborzás, munkáltatói-márkaépítés, tehetséggondozás, munkaszervezés – ezek a feladatok egyértelmű prioritást jelentenek a HR területén. Mindezek elvégzése azonban jóval hatékonyabbá és a digitalizáció korának megfelelővé tehető, ha megtaláljuk a kellő szoftvert hozzájuk. Lássuk, melyek 2017-ben a legjobb programok ehhez!

A jól képzett, proaktív és elkötelezett munkavállalókért folytatott versenyben a HR-tevékenység hatékonyabbá és eredményesebbé tétele még fontosabb feladattá vált mára. Ezen a téren jelenthetnek óriási lökést a megfelelő HR-szoftverek, hálózatok – ezeket listáztuk folytatásos cikkünkben. (Az egyes programokat, felületeket természetesen nem értéksorrend szerint számoztuk.)

  1. LinkedIn 

Indulása óta a LinkedIn a HR-terület óriásává nőtte ki magát, és nem is nagyon várható jelenleg, hogy bármi is letaszítaná erről a trónról. A felület legnagyobb értéke a kapcsolatépítésben rejlik: gyorsan, pontosan és hatékonyan tudunk rajta keresztül eljutni a fiatal tehetségekhez. Ami pedig igazán különlegessé teszi ezt a hálózatot, hogy az interaktivitás és a különféle tartalmak, információk közzététele sehol máshol nem alkot ennyire jó egységet, mint itt.

A LinkedIn a folyamatosan bővülő felhasználói körével a legnagyobb, világszintű HR-adatbázist kínálja a felhasználóknak. Persze a hatékony használathoz szükség van a felhasználói tudás folyamatos bővítésére, valamint némi marketinges vénára is a célcsoportok megragadásához.

A LinkedIn azonban nem csak a tehetségek bevonzására használható, hanem a HR-nek is segít a legújabb szakmai trendek megismerésében, átvételében, ami szintén komoly értékajánlat a cégek számára.

  1. GoCo.io

A GoCo.io a LinkedInnel szemben abban igyekszik segíteni a vezetőknek, hogy a foglalkoztatáshoz kapcsolódó feladatokat gyorsabbá és papírmentessé tehessék, mindezt ráadásul ingyenes szolgáltatással. Ezáltal jóval több kapacitást tud a HR és a vezetők a stratégiai jellegű feladatokra fordítani.

A GoCo ugyanis a belépők, kilépők, a teljesítményértékelés minden adatát tartalmazza, és mindezeket szinkronizálja a céged fizetési rendszerével. Ezzel a fizetés, a teljesítmény ellenőrzése, beosztások, sőt a teljes onboarding folyamat teljes mértékben egy felületen és papír nélkül vezethető.

  1. HireVue

HireVue egy olyan applikáció, amely a tehetségek bevonzását hivatott támogatni. Ez igazság szerint egy olyan kiegészítése a Skype-nak, amely mesterséges intelligenciával segíti a jelentkezők virtuális meghallgatását: az appot a videókonferenciába beépítve segít elemezni a jelentkezőt. A rendszer ezek alapján megbecsüli, hogy mennyire illene az adott jelentkező az adott munkapozícióba. Még ha az eredmény alapján egy személyes meghallgatásra is kerül sor a potenciális munkatársakkal, így is számottevő kapacitást spórolhatsz meg a felvételiztetés során.

  1. Slack

A fentiek mellett a hatékony belső kommunikáció is sokat nyom a latba a cégeknél. Ezen a téren hivatott gyorsabb, jobb felületet biztosítani a Slack. Az itt elérhető – PC-re és telefonra egyaránt telepíthető, de online is használható – felületen a munkatársaknak lehetőségük van chatben és videós meetingeket egyeztetni. Fájlokat küldhetnek egymásnak, csoportokat hozhatnak létre, hogy egyszerre minden érintetthez eljusson és csak az érintettekhez az adott információ.

  1. Goodhire 

Minden cégnél megvan a kockázata annak, hogy egy felvett munkatárssal valamilyen jogi peres ügy alakul ki, ezért jól felfogott érdeke a cégnek, hogy ezt a kockázatot a lehető legalacsonyabbra korlátozza. Ebben jelenthet segítséget a Goodhire. Ez a program arra szakosodott, hogy a jelentkezők hátterét átvilágítsa, természetesen törvényes keretek között, tekintettel az adatvédelmi rendelkezésekre.

Ezek is érdekelhetnek

by