No comments
2017-09-08
Share:

Az e-mailek, hívások, céges chatprogramok gyakorlatilag átvették a vezető szerepet a munkatársak közötti kapcsolatteremtésben, személyes interakciókat egyre nehezebb kialakítani a fokozott munkahelyi tempó miatt. Íme néhány tipp arra, hogyan alakíthatunk ki a megújult környezetben természetes, valódi kapcsolatokat a munkatársainkkal.

Önmagában nem újság, hogy a vezető-beosztott, valamint a csapattagok közti kapcsolatban mennyire fontos a kiegyensúlyozottság, egymás ismerete, hiszen ezek révén jóval hatékonyabb lehet az együttműködés a kollégák között. Azzal azonban, hogy egyre inkább a vállalati chatprogramokra, online platformokra hagyatkozunk a belső kommunikációban, egyre ritkábbak lesznek a közvetlen, személyes kapcsolatteremtési formák. A következőkben néhány jó ötletet gyűjtöttünk össze neked, hogy dinamikusabbá tehesd a munkatársakkal való kapcsolatépítést.

Klubbok és tematikus estek
Egyszerű és kézenfekvő megoldás a kapcsolatteremtésre a különböző közösségi programok szervezése. Itt most nem a kötelező jellegű csapatépítőkre kell gondolni, hanem bizonyos időközönként megrendezett fakultatív programokra. Például egy könyvklub vagy társasjáték est lehet ilyen. Ezek az alkalmak, különösen a társasjáték estek abban segíthetnek, hogy kötetlen hangulatban van lehetőség valódi beszélgetések kialakulására.

Nyiss a család felé!
A munka és magánélet egyensúlya mindig fontos kérdés, ezért munkáltatóként érdemes megragadnod az alkalmat, hogy a család felé is közelebb hozd az irodát, a céget. A modern vállalatoknál komplex pozíciók vannak sokrétű feladatokkal, ezért sokszor a családtagok, hozzátartozók nincsenek tisztában azzal, hogy tulajdonképpen mit csinál az édesapa, édesanya vagy családtag a munkában, illetve hogy milyen közösségben töltik napjuk jelentős részét. Egy jól megszervezett családi eseményen alkalma nyílik mindkét félnek – a családnak és a munkáltatónak – hogy jobban megismerje egymást.

Közös koktélozás
A Bitly nevű tech cég ügyvezető igazgatója, Mark Josephson a hét közbeni koktélozásra esküszik. Náluk mindig van egy felelős bartender, aki az italokat szolgáltatja a csapat számára, amelyeket az irodában fogyasztanak el. Persze az italoknak nem kell feltétlenül alkoholosnak lenniük. A lényeg, hogy a megszokottól eltérő, kötetlen hangulatot teremtsünk, amelynek keretében alkalom nyílik arra, hogy megismerhessük a kollégákat, akár még hivatalosabb, céget érintő ügyeket is érinthetünk.

Közös sörfőzés
Kicsit extrém ötletnek tűnhet, de ma már egyre nagyobb divatja van a házi sörfőzésnek, a sört pedig sokan szeretik. A PhotoShelter nevű szintén tech cég ezzel a módszerrel próbálkozik ápolni a munkatársi kapcsolatokat. Andrew Fingermann, a cég CEO-ja a felelőse a közös főzésnek, minden hónapban ő szerzi be az alapanyagokat és vezényli az előállítást. Az ügyvezető azt vallja, ez a tevékenység közelebb hozza a különböző szinten dolgozó kollégákat is, és serkenti az innovatív gondolkodást.

Valójában nem kell extrém programokban gondolkozni ahhoz, valóban jó kapcsolatokat építsünk ki a kollégákkal. Nagy előrelépést jelenthet, ha átgondoljuk azt, hogy milyen összejövetel vagy program jelenthet újdonságot a céges közösség életében, legyen az egy egyszerű közös reggeli, egy nap közepi nasizás vagy egy közös növény gondozása.

Ezek is érdekelhetnek

by