No comments
2017-06-02
Share:

Egy kép többet mond ezer szónál, de a Forrester Research kutatása szerint egy egyperces videó pontosan 1,8 millió szóval ér fel. Ha tehát munkáltatóként minél hatékonyabb, a legújabb igényeknek is megfelelő módon erősítenénk toborzási kampányainkat, meg kell ragadnunk a lehetőséget, és videóval is elmondani, miért érdemes csatlakozni a vállalatunkhoz, milyen előnyökkel jár ez a jelentkezők számára.

Egy videó elkészítéséhez kérhetjük profi segítségét, de ma már minden eszköz és információ rendelkezésre áll ahhoz, hogy magunk készítsünk el egy toborzó videót. A videómegosztó oldalakon számtalan, ingyenesen hozzáférhető oktató anyag van arról, hogyan tanulhatunk meg videót vágni, mi pedig megmutatjuk, hogyan tehetjük hitelessé a toborzó videót úgy is, ha nem vonunk be külső stábot.

De mit vegyünk fel?
Az egyik legjobb mód a videó relevanciájának erősítéséhez, ha bemutatjuk az egyes csapatokat, ahova jelentkezőket várunk. A csapattagok itt a puszta megjelenésen, illetve a munkahelyi környezet bemutatásán túl mesélhetnek is a munkájukról, a cégkultúráról, hiszen egyértelműen ők jelenthetik ehhez a leghitelesebb forrást.

Érdemes emellett minél inkább kerülni a hivatalosnak ható, vállalati jellegű nyilatkozatokat a videóban. Ha a videó pusztán egy a vezérigazgatóval készített interjúra épül, az távolságot szabhat a cég és a jelentkező között, hiszen az érdeklődőknek hasznosabbak és érdekesebbek azok az emberek, akikkel egy karrierszinten lennének, vagy együtt dolgoznának, ha a céghez kerülnének. Egy új munkatársnak sokkal hitelesebb, ha olyan arcokat lát és olyan feladatokkal ismertetik meg az anyagban, amelyekkel majd közvetlenül kapcsolatba kerülhet. Ez persze nem zárja ki, hogy vezetők is megszólaljanak az anyagban, de ügyeljünk rá, hogy ne ők vigyék el a teljes videót.

Hogyan dobjuk fel a videónkat?
Bár a videóban a legfontosabb üzenetek és a munkáltatói értékajánlat is szóban hangzik el, nem szerencsés, ha csak beszélő fejeket látnak a nézők. Ezért lehetőség szerint több vágóképpel mutassuk meg azt, amiről szó van. Például ha arról esik szó, hogy milyen jó, hogy az irodában van ping pong asztal, vagy hogy milyen high-tech infrastruktúrával van felszerelve a cég, esetleg egy menő közösségi tér is helyett kapott az épületben, akkor ezeket mutassuk meg képekben is.

Ahhoz, hogy érdekes és külső személő számára is hasznos információk hangozzanak el a munkatársakkal való beszélgetésben , íme néhány tipp arra, hogyan mediálhatjuk a beszélgetést:

  • Kérdezzük meg, miért szeretnek a cégnél dolgozni és azt is, miért ajánlanák barátoknak, ismerősöknek, hogy csatlakozzanak!
  • Tegyük kellemessé a felvételt! Ha valaki izgul vagy feszeng a kamera előtt, próbáljuk másféle kérdésekkel oldani a feszültséget, például beszéltessük magáról vagy egy jó történetről.
  • Semmiképp ne erőltessük bele a mondandójába a vállalat mondásait, hagyjuk, hogy saját tapasztalatait és gondolatait mondja el!

 

A fentiekre remek példa az Apple alábbi videója:

Videófelvétel és szerkesztés
A videógyártás elég nehéz műfaj, viszont jó hír, hogy már nem muszáj profi stábhoz fordulnunk, ha videót szeretnénk, hiszen rengeteg eszköz áll rendelkezésünkre, amelyekkel saját magunk is színvonalas anyagot készíthetünk.

Ma már okostelefonnal vagy kisméretű hordozható kamerával is lehet jó minőségű videókat készíteni, úgyhogy ne rettenjünk meg, ha nincs professzionális fényképezőgépünk, használjuk bátran, amink van! Sőt, akár a videókoncepció részét is képezheti a nem tökéletes minőség.

A videóvágáshoz sem muszáj megvásárolni a legdrágább programokat, az egyes számítógépes operációs rendszerekben már van vágóprogram; Windowson, a Movie Maker, Macen pedig az iMovie. Ha tehát költséghatékonyak akarunk lenni, akkor a videóvágást is megoldhatjuk magunk, hiszen a videómegosztó oldalakon számos oktató videó elérhető, amelyekkel megtanulhatunk vágni.

Még gyorsabb lehet a tartalomgyártás, ha a YouTube felületét használjuk a vágásra, ami azért jó, mert valószínűleg a YouTube-on kötne ki az anyag, így még egyszerűbb a folyamat.

 

Ezek is érdekelhetnek

by