No comments
2017-03-20
Share:

The Employee Experience Advantage:

How to Win the War for Talent by Giving Employees the Workspaces they Want, the Tools they Need, and a Culture They Can Celebrate

Employee Experience AdvantageHogyan tudnak a szervezetek olyan munkahelyet teremteni, ahova a dolgozók be akarnak járni dolgozni, nem pedig be kell járniuk?- ez az egyik fő kérdése a Jacob Morgan által írt könyvnek, amelynek fókuszában az úgynevezett Employee Experience, azaz a dolgozói élmények állnak. A szerző rámutat, hogy a szervezetek évtizedek óta foglalkoznak a dolgozói elégedettség mérésével, azonban mindezek ellenére sem tudják sokan közülük megtartani alkalmazottaikat. A szerző szerint a dolgozói elköteleződéssel a munkáltatók leginkább akkor foglalkoznak, amikor hirtelen szükség van rá, miközben az elkötelezettségnövelésnek egy tudatos, hosszú távú folyamatnak kellene lennie. Morgan szerint dolgozói élmény az, melynek pozitív következménye maga az elköteleződés, ezért kiemelt figyelmet kell erre fordítanunk.

 

A könyvben több mint 150 szakmai cikk, tanulmány és dolgozói értékelés segítségével elemzik a dolgozói tapasztalatokat, a cégben lezajló folyamatokat, az elköteleződés kialakulásának jellegét és azt, hogy melyik stratégia sikeres annak érdekében, hogy a cégek a számukra legmegfelelőbb tapasztalatot nyújthassák alkalmazottaiknak. A könyv szerint jó munkahelyi tapasztalathoz hozzájárul többek között az egyedi munkakörnyezet kialakítása, a legnaprakészebb technikák használata a munkafeladatok során és a megfelelő, ünneplő szervezeti kultúra is. Az olvasás során lehetőségünk nyílik a jelenlegi trendek megismerésére, egy, a dolgozói tapasztalatot felmérő kérdőív megismerésére, megismerhetjük a világ vezető vállalatainak best practice-eit, és segítséget kaphatunk ahhoz, hogy miként alakítsunk ki egy igazán megragadó dolgozói munkatapasztalatot szervezetünknél. Nem kérdés, hogy a jobb dolgozói tapasztalattal rendelkező alkalmazottaink jobban teljesítenek, ezért nagyon fontos értenünk, hogy nem tehetjük elkötelezetté és elégedetté dolgozóinkat anélkül, hogy a számukra legmegfelelőbb munkatapasztalatot ne alakítanánk ki.

Ezek is érdekelhetnek

by