No comments
2017-02-27
Share:

Manapság a generációk sokkal gyorsabb ütemben váltják egymást a munkahelyeken, és a technikai fejlődéssel összefüggésben egyre nagyobb különbségek vannak az egyes generációk képviselői között, ami komoly kihívást jelent a munkáltatók számára. A probléma kezelésének első lépése mindenképpen az kell hogy legyen, hogy megismerjük a dolgozóinkat és elvárásaikat. De vajon milyen elvárásokkal rendelkeznek az egyes generációk tagjai?

Generációk

A „Baby Boomer” generáció (1945-1964)

Ezen generáció tagjai a háború utáni időszak szülöttei, ésa mai munkahelyeken ők a ’nagyöregek’, tapasztalataik révén területeik szakértői, gyakran vezető pozícióban találjuk őket. Számukra a legfontosabb a biztos munkahely, illetve a stabil munkakörnyezet megléte, valamint a tisztázott és átlátható munkahelyi keretek. Jellemző rájuk, hogy rendkívül nagy elkötelezettséget mutatnak a munkahelyük iránt, a végletekig kitartanak, azonban rendkívül érzékenyek a státusz iránt, számukra fontos, hogy az egyes pozíciók nevesítve, kiemelve legyenek. A mentoring rendszert kifejezetten preferálják, mind mentorként, mint pedig mentoráltként, így ez a módszer kulcsfontosságú lehet az eltérő generációs kollégákkal való együttműködés során.

Az X generáció (1961-1981)

A fogyasztói társadalom elképesztő növekedése, üzletágak születése és specializálódása: csak pár azon események közül, amelyek hatást gyakoroltak az X generáció munkával kapcsolatos attitűdjére. A korszak dinamikus fejlődésének következtében a generációra jellemző a folyamatos kihívások és ezzel együtt a magasabb fizetés iránti igény is. Jellemző rájuk, hogy sosem állnak meg, vágynak az új és ismeretlen kihívásokra, azonban hajlamosak kevesebb tisztelet adni feletteseiknek. Többek között ezeknek is köszönhetően gyakran problémájuk adódik a munka és magánélet egyensúly kialakításával. Napjainkra a legtöbb felső- és középvezető az ő generációjukból kerül ki, ők azon generáció tagjai, akik a jelenleg piacvezető vállalatokat alapították.

Az Y generáció (1981- 1995)

Az egyik legtöbbet vizsgált generáció, az Y tagjai teszik ki a munkavállalók jelentős százalékát. Számukra a személyes fejlődés van a fókuszban, olyan munkahelyeket preferálnak, ahol releváns tapasztalatokat szerezhetnek. Mivel a generációra jellemző egy általános útkeresés, így nem meglepő, hogy kedvelik a változatosságot a munkahelyek tekintetében is, így magas toleranciát mutatnak a mindennemű változtatásokkal kapcsolatban, azonban ennek köszönhetően kevésbé elkötelezettek a munkáltatóik iránt. Ők egy új módszerben vagy eljárásban mindenekelőtt tanulási, megújulási lehetőséget látnak. Mivel a személyes fejlődés az egyik fő céljuk, így az előző generációkhoz képest sokkal magasabb elvárásokat támasztanak a munkaadóval szemben, tőle várják el, hogy biztosítsa számukra azokat a feltételeket, amelyek segítik őket, a szakmai fejlődésük során.

A Z generáció (1997-2020)

Habár a munkavállalók csekély százalékát teszik ki, a Z generáció tagjai eltérő elvárásokkal rendelkeznek már az Y-generációhoz képest is. Erre a generációra is jellemző az útkeresés, számukra az olyan munkahely az ideális, ahol megvalósíthatják önmagukat, a pénz kevésbé fontos számukra, amíg olyan feladatokat végeznek, amelyeket kielégítőnek találnak. Munkahelyen a személyes kommunikációt, illetve az őszinte, nyílt stílust preferálják, sokkal jobban megértik az adott feladatokat, ha azokat szóban ismertetik velük, illetve ha a visszajelzéseket ugyanígy kapják.

És hogy milyen kihívásokat rejthetnek a generációs különbségek? Minden cégnél egyedi, hogy mely problémák kerülnek előtérbe, általánosságban a kooperációs nehézségek, az eltérő igények nem megfelelő kielégítése, illetve az irányítási nehézségek problémaköre az, amelyekkel kapcsolatban kihívásokkal találkozhatunk. A megoldásjellemzően cégspecifikus, és azt – ahogy a mondás tartja – a „részletekben kell keresnünk”. Minél jobban kiismerjük az adott generációk tagjait, annál megfelelőbb módszerekkel hidalhatjuk át ezt az úgynevezett generációs szakadékot és találhatjuk meg azon módszereket, amelyekkel megfelelő munkahelyet teremthetünk mindenki számára.

 

Ezek is érdekelhetnek

by