No comments
2017-01-27
Share:

Akár globálisan, akár magyar vonatkozásban szemléljük a munkaerőpiacot, az IT szektorban jelentős munkaerőhiány tapasztalható. Az utóbbi években mindez nagyon jelentős problémává nőtte ki magát Magyarországon, ami egyszerűen annyit jelent, hogy kis országunkban 22 ezer további IT szakemberre lenne szükség. Az EPAM kimutatásából kiderült, hogy a fennálló szakemberhiány 400 milliárd forint kiesést okoz az országnak. A probléma következtében Magyarország jelentős beruházásoktól esik el, ami természetesen a GDP-re is hatással van.

Az előbb említetteket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy például a HVG vagy a Budapesti Műszaki Egyetem által szervezett állásbörzéken megjelenő kiállítók több mint 80%-a keres IT-szakembereket. Hasonló tendencia mutatkozik a különböző álláskereső portálokon, ahol több ezer álláshirdetéssel találkozhatunk. A fejvadász cégek is felismerték a szektorban megmutatkozó óriási hiányt, így a legtöbbjük kifejezetten IT-szakemberek felkutatására specializálódott részleget alakít ki.

Természetesen a piacnak is reagálnia kellett erre a jelenségre. A problémát Magyarországon úgy kívánják orvosolni, hogy az információ-technológiai képzéseket mindenki számára elérhetővé teszik, illetve a képzési időt lerövidítik. Minderre megoldást kínálnak az online tanfolyamok, amelyek jellegükből fakadóan jóval olcsóbban vagy akár ingyenesen érhetők el, így azoknak is lehetőségük nyílik IT-szakemberré válni, akik korábban ezt anyagi vagy időbeli korlátok miatt nem engedhették ezt meg maguknak.

A probléma azonban mindenekelőtt a azok számára jelent azonnal kezelendő kihívást, akiknek a munkaerőhiány ellenére is szükségük van informatikusra, akár jelentős számban. A legfontosabb feladatuk  most az, hogy definiálják maguknak azt a megkülönböztető értékajánlatot, amellyel vonzóvá tehetik magukat a jelentkezők számára. Mindenki tisztában van azzal, hogy az IT-szakemberek munkáját rendkívül magas fizetéssel honorálják, így a vállalatoknak emellett más vonzó tulajdonságait is fel kell mutatnia. Nézzünk egy-két gyakorlati tanácsot!

  • Fontos, hogy minél több platformon jelenjen meg a cég, így például álláskereső és közösségi oldalakon egyaránt.
  • Minimum 20 emberrel kell felvenni a kapcsolatot annak érdekében, hogy legalább egy releváns jelentkező legyen.
  • Nagyon vonzó értékajánlat lehet az IT szakemberek számára a legújabb, úgynevezett „cutting edge” technológiákhoz való hozzáférés.
  • Előnyös, ha a cégnél vannak K+F projektek, hiszen nagyon fontos az ebben a szektorban tevékenykedők számára a folyamatos fejlődési lehetőség.
  • Hívogatóak lehetnek az atipikus foglalkoztatási formák, így például a home office lehetősége.
  • Bizonyos munkakörök esetében lehetséges egyfajta „alkotói szabadság” biztosítása, amely nagyon imponáló lehet a hazai IT-szakemberek számára az alternatívák közötti választás során.

Egy alapvetően a cég szakmai értékeit hangsúlyozó értékajánlat megfelelő megoldás lehet, ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni azokat a nem szakmai természetű munkahelyi előnyöket sem, amelyek hozzájárulnak a dolgozói jólléthez.

Ezek is érdekelhetnek

by